Paweł Błażewicz
Obszar specjalizacji Piwowar domowy, publicysta branży piwnej, współautor książek: „Smak Mazur. Kuchnia dawnych Prus Wschodnich” i „Smak Rosji. Zakąski do wódki”. Sędzia piwny, popularyzator piwnej kultury, twórca piwnych receptur i piw warzonych w browarach. Wykładowca przedmiotu „Kulturowa Historia Piwa” na Studiach Podyplomowych „Food Studies” realizowanych na Uniwersytecie SWPS w Warszawie. Zawodowo związany z olsztyńskim Browarem Kormoran, gdzie w randze Asystenta Zarządu odpowiada za utrzymanie jakości, tworzenie nowych piw i tworzenie strategii funkcjonowania browaru jako firmy i czynnego twórcy kultury piwa.
Doświadczenie zawodowe Lider projektu „Jak dawniej piwo smakowało” – podejmującej weryfikację źródeł historycznych metod doświadczalnych i prób komercyjnego zastosowania wiedzy. Piwowar domowy, popularyzator piwnej kultury. Publicysta branży piwnej, współautor „Smak Mazur. Kuchnia dawnych Prus Wschodnich” i „Smak Rosji. Zakąski do wódki”. Sędzia piwny.
Doświadczenie w świadczeniu tego typu usług Wykładowca przedmiotu „ Kulturowa Historia Piwa” na Studiach Podyplomowych „Food Studies” realizowanych na Uniwersytecie SWPS w Warszawie.
Wykształcenie Absolwent Studiów Humanistycznych, liczne kursy piwowarskie.